TOKAT (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında İstanbul'da hayatını kaybeden 30 yaşındaki Erdem Diker’in annesi Melek Diker'in de 10 yıl önce aynı tarihte yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Tokat Valisi Cevdet Can'ın eşi Naime Can, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı civarında düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Erdem Diker’in, Başçiftlik ilçesine bağlı Şahnalan köyündeki baba evini ziyaret etti.

Şehidin babası Hamdi ve kız kardeşi Melike Diker ile görüşen Can, aileye tekrar başsağlığı dileklerini iletti.

Şehidin kardeşi Melike Diker, İstanbul'da esnaflık yapan ağabeyinin tek isteğinin şehitlik mertebesi olduğunu belirterek, "Ağabeyim köyümüze gelmiş ve darbe girişiminden 2 gün önce İstanbul'a gitmişti. Ben onunla vedalaşma fırsatı bile bulamamıştım. Hain kalkışmanın olduğu o gece askerlerimiz, polislerimiz için dua edip yattım. Sabah kalktığımda babam ağlıyordu. Ağabeyimin şehit olduğunu söyledi. Annemi de 10 yıl önce aynı gün kaybetmiştim. Annemi de kazada kaybetmiştim ve onunla da vedalaşamamıştım. Her iki acımda da aynı şeyleri yaşadım." ifadesini kullandı.

Şehit ağabeyinin 1,5 yaşında bir oğlu olduğunu ve annesiyle İstanbul’da yaşadığını dile getiren Diker, "Allah bu ülkeye 15 Temmuz’u bir daha yaşatmasın." dedi.

Ziyarette şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.