Darbe girişimi sırasında Ankara’nın Kazan ilçesinde 4. Ana Jet üs Komutanlığı’ndan kalkan F-16’ları engellemeye çalışırken, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Ahi Köyü Muhtarı Ali Anar (35) ve Ömer Takdemir (20) son yolculuklarına uğurlandı.
Askeri darbe girişimi sırasında Kazan’daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan uçakları engellemeye çalışan yaklaşık 8 bin Kazanlı’nın üzerine, komutanlık girişindeki darbeci askerler tarafından açılan ateş sonucu 7 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi de yaralandı. Saldırıda hayatını kaybedenlerden 35 yaşındaki 6 çocuk babası Kazan Ahi Köyü Muhtarı Ali Anar ile 20 yaşındaki Ömer Takdemir kılınan cenaze namazlarının ardından son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze namazına Anar’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, AK Parti eski milletvekilleri Hamdi Eriş, Salih Kapusuz, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mümin Altunışık ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Muhtar Anar için Ahi Köyü’nde kılınan cenaze namazında vatandaşlar darbecilere lanet okudu. Cenaze namazını kıldıran Kazan Müfüsü Halil Karagöz ise “Tankın altına alıp ezecek kadar içinde nefret duyguları besleyen bütün vatan hainlerini, şerefsizleri, Fetocuları, Paralelcileri Allah’a havale ediyoruz. Allah kahretsin bu şehitlerimiz sayesinde milletimiz, vatanımız uçurumun kenarından dönmüştür. Allah böyle acılarla bizleri imtihan etmesin bir daha. Biz şehitlerimizden razıyız, Allah da razı olsun, makamları cennet olsun” dedi.
Ömer Takdemir için de Yakuphasan Köyü’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Takdemir’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kazan belediye Başkanı Lokman Ertürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ertürk’ten yaralılara ziyaret
Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ayrıca, saldırıda yaralanarak Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Yaralılarla yakından ilgilenen Ertürk, durumları hakkında hastane yetkililerinden bilgi aldı. Ertürk, şöyle konuştu:
“Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı ruhu ile sivil vatandaşları katleden f-16 ların önlerine atlayan, göğüslerini siper eden kahraman Kazanlılar’dan Allah razı olsun. Hain darbeciler tarafından yapılan saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Onların geride bıraktıkları yakınları artık bizlerin de ailesidir ve onlar için elimizden geleni yapacağız.”
(İHA)