KASTAMONU (AA) - Kastamonu Artsam Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Gani Eser, darbe girişimi sonucu hayatını kaybedenlerin çocuklarını ücretsiz okutacaklarını söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Eser, Türkiye'de yaşanan başarısız darbe girişimi sonucu hayatını kaybedenlere başsağlığı dileğinde bulunarak, geride bıraktıkları çocuklarına sahip çıkacaklarını söyledi.

Hayatını kaybeden demokrasi bekçilerinin çocuklarını Kastamonu ve Ankara'daki okullarında ücretsiz okutma kararı aldıklarını belirten Eser şunları söyledi:

"Çatışmalar sırasında hayatını kaybedenler var. Bunların çocuklarının eğitim hakları var. Biz kurum olarak bu çocuklara, anaokulundan liseyi bitirene kadar burs verme kararı aldık. Elimizden bu kadarı geliyor, keşke daha fazlasını yapabilsek. Çünkü o insanlar demokrasi için şehit oldular. Bizim de borcumuzdur diye düşünüyorum. Biz aslında Kastamonu merkezli bir okuluz ama Ankara'da da okulumuz var. Orası anaokulu. Talep olursa anaokulundaki eğitimlerini de yüzde yüz bursla sağlayacağız . Bu ailelerden Kastamonu’ya gelmek isteyen olursa kurumumuza bekliyoruz. Tüm eğitimi masraflarını karşılamaya hazırız."

Eser, herkesin demokrasi şehitleri için üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti.