BOLU (AA) - AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, "Bu manzara, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ilanı ve ispatıdır. Vatanımızın tek bir taşına dahi göz dikenlerin ödemeyi alacakları bedelin ilanı ve ispatıdır." dedi.

Ercoşkun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla İstanbul Yenikapı ile eş zamanlı olarak tüm Türkiye'de düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılarak, milli iradeye sahip çıkan ve Yenikapı'da olduğu gibi hain Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) karşısında yine büyük bir birliktelik sergileyen vatansever vatandaşları kutladığını belirtti.

FETÖ’nün 15 Temmuz'da kalkıştığı hain ve kanlı darbe girişimine, canlarını feda etme pahasına karşı çıkan ve darbeyi önleyen milli irade sevdalısı vatandaşlara şükranlarını ileten Ercoşkun, "15 Temmuz'dan bugüne, Bolu'da da meydanları dolduran ve yürekleri vatan sevdası ile yanıp tutuşan binlerce halkımız, meydanları boş bırakmayarak, milli iradeye sahip çıktı ve FETÖ karşısında adeta kenetlendi. 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanları dolduran kardeşlerimizin, demokrasimizin ve özgürlüğümüzün korunmasında büyük payı vardır." ifadesini kullandı.

Ercoşkun, 15 Temmuz'un ikinci Kurtuluş Savaşı olduğuna dikkat çekerek, şunları belirtti:

"Bolu'da ve ekranlar aracılığıyla Yenikapı'da ve ülkemizin diğer illerinde pazar günü gördüğüm manzara, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşacağının adeta ilanı niteliğinde. Bu manzara, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ilanı ve ispatıdır. Vatanımızın tek bir taşına dahi göz dikenlerin ödemeyi alacakları bedelin ilanı ve ispatıdır."