İSTANBUL (AA) - Savunma Sanayii Müsteşarlığı himayesinde, Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) danışmanlığında ve ASELSAN koordinatörlüğünde "Deniz Savunma Sanayiinde Yükselen Teknolojiler" çalıştayı düzenlendi.

KÜDENFOR'dan yapılan açıklamaya göre, Rahmi M. Koç Müzesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Deniz Savunma Sanayiinde Yükselen Teknolojiler" konulu çalıştayda, donanma gücüne savunma sanayisi boyutunda katkı sağlayan kamu, vakıf ve özel sektör kurum ve kuruluşları ile üniversiteler bir araya geldi.

21 bildirinin sunulduğu çalıştayda, 21. yüzyılın deniz gücü alanında küresel çapta öne çıkan yükselen teknolojileri ile Türk deniz savunma sanayisinin durumu ve geleceği tartışıldı.

Çalıştayın ilk paneli "21. Yüzyıl Türk Deniz Savunma Sektörü ve Rekabetçi Yaklaşımlar’" oldu. İkinci panelde "21. Yüzyıl Deniz Harekat Sahasında Yükselen Teknolojiler" konusu incelenirken, son panelde "Değişen Paradigma: Sualtı Yüzyılı-Tanımlanmış Sualtı Resmi (TSR)" konusu ele alındı.

İlk kez Savunma Sanayii Müsteşarlığı himayesinde, ASELSAN koordinesinde icra edilen KÜDENFOR çalıştayında, başta sualtı teknolojileri olmak üzere deniz savunma sanayisinin tüm alanlarında Türkiye'de öne çıkan tüm kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları buluştu.

Çalıştayda, küresel çapta deniz savunma sanayisinde her geçen gün önem kazanan, oyun değiştirici ve kuvvet çarpanı rolündeki silah, sensör, komuta kontrol ve ve durumsal farkındalık teknolojileri uzmanları tarafından çok boyutlu tartışıldı.

Açıklamada, KÜDENFOR'un, denizcilik gücünün değişik alt alanlarını akademik faaliyetlerle incelemeye, Türkiye'nin denizcileşmesine yeni fikirler üreterek ve ilgi alanlarındaki tüm paydaşları bir araya getirerek katkı sağlamaya devam edeceği ifade edildi.