Rize’nin Ardeşen ilçesindeki Vali Recep Yazıcıoğlu Kano ve Rafting Parkuru'nda yapılan yarışmada Beşikdüzü Yelken Kulübü sporcularından Gülse Öztürk C1 Kano’da Türkiye şampiyonu, Büşra Güdü de K1 Kano’da Türkiye ikincisi olmuştu. Akarsu şampiyonasına denizde dalgalar içinde hazırlandıklarını belirten Kulüp Başkanı Gürhan Zengin, İl Müdürü Birdal Öztürk’ü ziyaret etti. 
Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, bu branşta ilki başararak Trabzon spor tarihine geçen sporcuları tebrik etti. Öztürk, akarsu yarışmasına denizde hazırlanan sporculara “Konu ile bilgili kişileri tespit edip parkur olabilecek akarsu belirleyeceğiz. Çaykara dahil birçok ilçede bu tür akarsular var. Bu branşın gelişmesi konusunda her şeyi yapacağız” diye konuştu. 
Hedeflerinin gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak ve hareketsiz yaşama son vermek için spor yapmaya teşvik etmek olduğunu ifade eden Başkan Zengin, kulüp olarak yelken, kano, masa tenisi, oryantiring, dağcılık, voleybol ve sualtı branşlarında faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti. Zengin “Özellikle kanoda parkur sıkıntısı yaşıyoruz. Destek çıksa başarılar daha da artar” dedi.