İzmir'de, helikopterden denize düşen kişiyi kurtarma tatbikatı yapıldı. Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, Down Sendromlu bireylerin sosyal, kültürel ve ekonomik hayata dahil edilmesi, ‘Ülkemin ve Şehrimin Gönüllü İyilik Polisiyim’ isimli proje kapsamında, helikopterden denize düşen kişiyi kurtarma tatbikatı yapıldı.

Tatbikat sırasında helikopterden temsili düşen bir kişi, Deniz Liman Şube Müdürlüğünün botları ve Havacılık Şube Müdürlüğü helikopteri tarafından dalgıçlar eşliğinde kurtarılarak kıyıya çıkarıldı. Kazazedeye, polis ekiplerince ilk yardım gerçekleştirilirken, olay yerine gelen 112 Acil ekipleri tarafından müdahale yapıldıktan sonra hastaneye sevk edildi.

Tatbikat sonrası açıklama yapan Ulusal Down Sendromlular Derneği Başkanı Sami Altuner ve Başkan Yardımcısı Hatice Ayan, “Böyle bir tatbikatın dünyada ve Türkiye’de ilk defa gerçekleştirildiğini, toplumdaki engellilik algısının değiştirilmesi, ileride yapılması gereken çalışmalara, devletin tüm kurumlarıyla vatandaşlarının yanında olunduğu bilincinin güçlendirilmesi hedefiyle, bu projeyi gerçekleştirdiklerini” ifade ettiler.

Bu arada Down Sendromlu Milli Yüzücü çocukların gösterileri izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.