ORDU (AA) - Avrupa'nın ve Türkiye'nin tamamı deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, açıldığı günden bu yana bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısını yüzde 40 artırdı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'ya yapılan yatırımlar ve Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarına değindi.

Ordu'nun göç veren değil göç almaya başlayan il haline geldiğini, 19 ilçesiyle büyük bir değişim yaşadığını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"İcra yönümüzün kuvvetli olması ve milletvekilliğinden gelmemizin artıları oldu. Ankara kaynaklı yatırımları, her zaman hareketli kılıyoruz. Bu konuda da bizlere büyük destek var. Ankara'daki ilişkilerimiz, bu yatırımların hızlı ve yoğun şekilde gelişmesine etkendir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız başta olmak üzere emek ve katkı sunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

Yılmaz, geçen yıl 22 Mayıs'ta açılan Ordu-Giresun Havalimanı'nın, başta turist olmak üzere bölgeye çok şeyler kazandırdığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Ordu, şu anda alt yapılarını hazır hale getiriyor. Birçok yatırım şu anda inşa halinde. Hizmete açtığımız havalimanı, Ordu'nun geleceğinin en önemli dinamiğidir. Ordu, Trabzon ve Samsun arasında sıkışmış haldeydi. Bu illere üniversiteler kuruldu, bu da nüfusu tetikledi. Havalimanı, bu konuda gelişimimize önemli bir etkendir. Havalimanı inşaatında denizde 2 bin 100 dönümlük bir kara oluşturduk ve böylece yüzölçümümüzü de artırmış olduk. Bugün Avrupa bile bu tarz dolgu havalimanlarını yapmak konusunda kararsız kalmıştır. Günlük 20 uçuş var ve önümüzdeki mayıs ayından itibaren bu uçuşlar, Avrupa ayağıyla daha da artacak. Havalimanı, açıldığı günden bu yana yüzde 40 oranında turist artışı sağladı."

- Karadeniz-Akdeniz Projesi

Yapımı devam Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'ne de değinen Yılmaz, eski adı Dereyolu olan projenin Abdülhamid Han'ın projesi olduğunu ve Karadeniz'i Akdeniz'e bağlanacağını söyledi.

Yılmaz, AK Parti hükümetlerinin 2002'den bu yana çok ciddi çalışma gösterdiğini dile getirerek şöyle konuştu:

"Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının verileri, 2017 yılının ortasında tamamının biteceği yönünde. Bu yola çıkıldığında 6 saatte Osmaniye ve Adana'ya ulaşılıyor. Çukurova'yı, GAP'ı ve İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan çok ciddi bir yatırım. Bu proje kapsamında Mesudiye-Ordu güzergahında 22 tünel var, çoğu da bitti. 130 kilometre olan Ordu-Mesudiye arası 70 kilometreye düşüyor. Yüzde 3 eğimle yaz, kış ve hava muhalefeti olmaksızın Ordu, ulaşımın rahat sağlanacağı bir il oluyor. Bu, bizim en önemli üçüncü yatırımımızdı. Milletvekili olduğum dönemde 'Karadeniz-Akdeniz yolunu açacağız, üniversiteyi kuracağız, havalimanını açacağız' demiştik. İkisini tamamladık. Bu meşhur Dereyolu'nun bitimine de çok az zaman kaldı."

Hızlı tren projesini Fatsa'ya kadar getireceklerini de aktaran Yılmaz, "Hükümetimizin Çorum-Samsun Hızlı Tren Projesi var. Biz de bu hattı Fatsa'ya kadar getirmek istiyoruz. Ar-Ge çalışmaları devam ediyor. Hükümetimizin bu konuda büyük desteği var" görüşünü kaydetti.