Can kayıpları muhakkak ki telafisi olmayan kayıplardır. Ancak, mal kayıplarının geri kazanılması mümkündür. Depremlerde ortaya çıkan mal kayıpları çalışılıp kazanılarak yeniden elde edilebilir. Tabi ki bu mal kayıplarının yerine gelmesi uzun yıllar sürecektir. Oysa depremlerde ortaya çıkan mal kayıplarının kısa sürede yerine konulması mümkündür. Bunun için yapılması gereken Deprem Sigortası (DASK) yaptırmaktır. Deprem sigortası yaptırmak bina, işyeri veya evlerde meydana gelen hasarların nakit olarak tazmin edilmesini sağlıyor.

Deprem Sigortası Nedir?

Deprem ülkemizin en büyük sorunları arasında yer alan bir gerçektir. Yakın zamanda İstanbul’da yaşanan deprem büyük korku yaratmış olup, deprem sigortasının önemi daha iyi anlaşılmıştır. Deprem sigortası kanun ile yaptırılması zorunlu bir sigorta türüdür. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından tüm yapıların sigorta yaptırılması işlemlerini koordine etmektedir. Deprem sigortası konutların veya yapıların alım satımlarında zorunlu olarak yaptırılması gereken sigortadır. Deprem sigortaları her yıl yenilenir ve başladığı gün itibariyle bir takvim yılı geçerlidir. Deprem riskinin ortaya çıkması durumunda düzenlenen poliçede belirtilen kayıpların karşılanmasında maddi tazminat hakkı sunmaktadır.

Deprem Sigortasının Kapsamı Nedir?

Sigorta genel olarak sigorta ettirilen varlık üzerinde ön görülen risklerin ortaya çıkması durumunda maddi olarak poliçede belirtilen tazminatların alınmasını sağlar. 

Deprem sigortası poliçesi düzenlen bir yapıda meydana gelebilecek;

  • Deprem

  • Yangın

  • İnfilak

  • Tsunami

  • Toprak kayması

Durumlarında yapının tamamen veya kısmen ortaya çıkan hasarları için tazminat hakkı sağlar. Bu tür olayların ortaya çıkması durumunda deprem sigortası poliçesinde belirtilen maddi tazminatlar nakit olarak poliçe sahibine ödenmektedir. Yapı tamamen yıkılmış veya kısmı olarak zarar görmüş olabilir (tek duvarın yıkılması, derin çatlaklar) Doğal Afet Sigortaları Kurumu kontrolünde bulunan havuzdan ortaya çıkan zarar nakit olarak ödeniyor.

Deprem Sigortası Nasıl Yaptırılır?

Türkiye’nin sigorta uzmanı Doğa Sigorta Deprem Sigortasında en uygun koşullarda sigorta hizmeti sunuyor. Deprem sigortasının kapsamlı olması da önemlidir. Doğa Sigorta uzmanları müşterilerine en doğru bilgilendirmeyi yaparak deprem sigortasının bütün kapsamlarını detaylı olarak bilgilendiriyor. Doğa Sigortadan Deprem Poliçenizi isterseniz kredi kartı ile isterseniz nakit olarak yaptırmak çok kolaydır.

Deprem Sigortasında Tazminata Nasıl Hak Kazanılır?

Deprem sigortası sigorta ettirilen varlığın deprem, yangın, su baskını ve toprak kayması gibi durumların ortaya çakmışından sonra en az %2 oranında hasar oluşması durumunda tazminat hakkı doğmaktadır. Doğa Sigorta tarafından yetkilendirilen ekspertizler sigortalı olan varlığın hasarını inceledikten sonra düzenleyecekleri raporun merkeze ulaşmasıyla tazminat ödemesi yapılır. 

Deprem sigortası tazminat ödemeleri doğrudan sigortalının hesabına banka üzerinden aktarılmaktadır. Sigortalının tek yapması gereken poliçede belirtilen risklerin ortaya çıkmasını takiben Doğa Sigortayı bilgilendirmektir.