ÇORUM (AA) - Çorum'un İskilip ilçesinde, Devlet Su İşleri tarafından inşa edilen Derekargın Göletinde su tutulmaya başlandığı bildirildi.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Derekargın köyü ve çevresindeki 369 hektar tarım alanının, Kargın Çayı üzerine yapılan göletle sulu tarıma elverişli hale getirildiğini belirtti.

Kentteki tarım potansiyelinin geliştirilmesindeki en önemli etkenlerden bir tanesinin su yapıları olduğunu ifade eden Kılıç, bu kapsamda geçici kabule hazır hale getirilen Derekargın Göletinin büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla yapımına başlanan göletin, bölgedeki içme suyu ve sulama suyu ihtiyacını karşılayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Derekargın Göleti temelden 64,5 metre yükseklikte, 318,36 metre kret uzunluğunda ve merkezi kil çekirdekli kum-çakıl dolgu tipinde yapılmıştır. Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğüne bağlı 54. Şube Müdürlüğü kontrol ağında bulunan Derekargın Göleti inşaatı tamamlanarak geçici kabüle hazır hale getirilmiş olup ve su tutulmaya başlanmıştır. Çorum ilimize, İskilip ilçemize ve köylerimize hayırlı olsun."