GİRESUN (AA) - Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, daha yanaşır ve modern bir kent oluşturma adına hazırladıkları projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Şenlikoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin en önemli sorunlarından birisinin alt yapı olduğunu, geçen yıl başlattıkları çalışmalarla bu konuda çok ciddi mesafe aldıklarını belirtti.

Yine içme suyuyla ilgili de ciddi projeler üzerine çalıştıklarını aktaran Şenlikoğlu,"İçme suyu isale hatlarını yeniliyoruz. Yeni kaynaklar oluşturuyor, depolar yapıyoruz. Çalışmalarımız sonucu Dereli uzun yıllar içme suyu problemi yaşamayacak." dedi.

Belediye olarak daha yaşanır ve modern bir Dereli oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Şenlikoğlu, şöyle konuştu:

"Dereli için büyük düşünüyoruz. Daha yanaşır ve modern bir kent oluşturma hedefimiz var. Bu doğrultuda projeler geliştiriyoruz ve bir bir hayata geçiriyoruz. Kısa zamanda kentteki değişim ve dönüşümleri herkes görecek."

Şenlikoğlu, ilçenin yaylalar diyarı olduğunu, artan turizm potansiyeline ayak uydurmanın gayretinde olduklarını vurgulayarak,"İlçemiz sınırları içerisinde üçü turizm merkezi olan onlarca yaylamız var. Son yıllarda yaylalarımızın ön plana çıkmasıyla birlikte turizm potansiyelimiz hızla artıyor. Biz de buna ayak uydurmanın telaşındayız. Bu yönde projeler geliştiriyoruz." ifadelerini kullandı.