RİZE (AA) -Derepazarı Kaymakamlığı tarafından "Biz Kocaman Bir Aileyiz" adlı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.

İlçedeki özel bir iş yerinde gerçekleştirilen programa Derepazarı Kaymakamı Selçuk Köksal, Belediye Başkanı Yakup Samangül, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri ile 18 aile ile öksüz ve yetim çocuklar katıldı.

Kaymakam Selçuk Köksal, burada yaptığı konuşmada, ilçede tespit edilen öksüz ve yetim çocuklara devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını ve asla yanlız olmadıklarını göstermek için bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Öksüz ve yetim çocukların sayısı tespit edilince "Bunlar için ne yapabiliriz" diye düşündüklerini belirten Köksal, anne ya da babası yanında bulunmayan çocukların mağduriyet yaşadığına dikkati çekti.

Köksal, "Vatanına, milletine ve bayrağına bağlı, devletini seven ve son nefesine kadar vatanı uğruna can verebilecek çocuklar ve gençler yetiştirmenin öncelikle anne ve babaların görevi olduğunu, ikinci olarak bu görevin devletin olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Samangül ise sosyal devletin bir parçası olarak böyle bir projede olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, öksüz veya yetim çocuklara devlet ve millet olarak her zaman destek olacaklarını söyledi.

Çocuklara daha sonra çeşitli hediyeler dağıtıldı.