Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Güney Kore seyahati sırasında katıldığı toplantıda sahneye çağırdığı Filipinli göçmen bir işçi kadını dudaklarından öptü. Duterte'nin bu uygunsuz davranışı kadın hakları savunucularının büyük tepkisiyle karşılandı.
Filipinler Devlet Başkanı Güney Kore ziyaretinde çok eleştirilecek bir harekete imza attı. 

Ziyaret esnasında karşısındaki kalabalığa hitap eden Duterte, orada yaşamakta olan Filipinli iki işçi kadını kitap hediye etmek için sahneye çağırdı.

Duterte, yanına gelen kadınlardan birine sarılıp yanaklarından öptükten sonra, ikinci kadını dudağından öpmek için uğraştı. Söz konusu videoda kadının sinirle güldüğü ve tereddüt ettiği açıkça görülüyor.

Sonunda, Duterte eğilip kadını dudaklarından öpüyor.

Bir etkinlikte askerlere komünist kadın isyancıları 'öldürmemeleri ancak vajinalarından vurmaları' emrini vereceğini söyleyen Duterte'nin sözlerine insan hakları örgütleri sert tepki gösterdi. 

Küfürlü, cinsiyetçi ve ayrımcı açıklamalarıyla sıklıkla gündeme gelen Duterte komünist isyancılar hakkındaki son sözleri nedeniyle tepki çekmişti. 

Duterte onlarca yıldır süren isyanın amaçsızlığını savunduğu konuşmasında kadın isyancılara yönelik cinsiyetçi ve şiddet içeren açıklamalarda bulunuyor.