GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, devlet destekli tarımsal sigortanın kapsamının genişletildiğini bildirdi.

Birşen, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım Sigortaları Havuzu tarafından kapsama alınacak riskler, ürünler, bölgeler ve prim desteği oranlarına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

Karar ile bitkisel ürünler için dolu ana riski ile fırtına, hortum, yangın, heyelan ve deprem ile sel ve su baskını, açık alanda yetiştirilen tüm meyvelerin aynı kapsama alındığını ifade eden Birşen, şunları kaydetti:

"Büyükbaş hayvanların sigortaya kabul yaşı 8 güne, küçükbaş hayvanlar için sigortaya kabul yaşı 3'e indirildi. Gezginci arıcılık yapan üreticilere ait poliçelerde, poliçe vadesi içerisinde nakliyat riski dört kez olarak artırılmıştır. Devlet prim desteği oranı ise tüm risklerde yüzde 50 oranında uygulanacak. Sigorta işlemleri için öncelikle çiftçilerimizin, Bakanlığımızın çiftçi kayıtlarına kayıtlı olmaları veya bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir."