AMASYA (AA) - Merzifon Karamustafa Paşa Devlet Hastanesi bahçesine, TEMA Vakfı Merzifon Temsilciliği işbirliğiyle çam fidanları dikildi.

Merzifon Karamustafa Paşa Devlet Hastanesi Başhekimi Selçuk Sezikli, hastane bahçesinde düzenlenen fidan dikme töreninde, sosyal sorumluluk projesi kapsamında hastalara yeşil bir alan sunmak istediklerini söyledi.

"Her fidan hayattır biz de bu hayata destek olmak istedik" diyen Sezikli, "Yeşilin ve doğanın insan psikolojisi üzerindeki etkisini hepimiz biliyoruz. Yeşil, her zaman tedavi yöntemidir. Hastane personelimiz ile başlattığımız sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah her yer yeşil alan olur." dedi.

TEMA Vakfı Merzifon Temsilcisi Kadir Acar da Türkiye'nin kuraklıkla karşı karşıya olduğunu ifade ederek, "Bugün hastane bahçemizi yeşilin tonlarıyla buluşturduk. Türkiye'de ağaca ve bitki örtüsüne ihtiyaç var. Bunun için ağaçlandırma çalışmalarına tam destek veriyoruz. Botanik bahçemizde yetiştirdiğimiz fidanların ücretsiz dağıtımını gerçekleştirerek doğaya katkı sağlıyoruz." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.