AMASYA (AA) - Amasya'da 8 şehit ailesine ile bir gaziye, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Amasya Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce bir otelde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit ailelerine ve gazilere yönelik mesajı okundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden törende şehitlerin öz geçmişleri okunurken duygulu anlar yaşandı. Daha sonra terörle mücadelede şehit düşen asker ve polislerin ailelerine, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.

Vali Osman Varol, törende yaptığı konuşmada, şehitlerin haklarının ödenemeyecek kadar çok olduğunu söyledi.

Devlet Övünç Madalyası'nın, devletin ve milletin gazi ile şehitlere vefa borcunu, minnetini nesiller boyunca hatırlatacak bir sembol olduğunu dile getiren Varol, şunları ifade etti:

"Şehitlik ve gazilik kavramlarına önem veren çok aziz bir milletin evlatlarıyız. Burada milletimiz için yapılabilecek en büyük fedakarlığı yapmış olan, aziz şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizle beraberiz. Ben sayın Cumhurbaşkanımız adına devletimizin vermiş olduğu en üst mertebenin temsili olan övünç madalyası ve beratının takdimini yapacağım. Bu benim için en çok gurur duyduğum görevlerden bir tanesi olacak. Bizim sağladığımız hiçbir imkanın, verdiğimiz hiçbir madalyanın sizin kayıplarınızın telafisi olmayacağının bilincindeyiz. Her zaman sizi hatırlamanın ve yanınızda olmanın, sizin acılarınızı paylaşmanın bizim en önemli görevimiz olduğunu biliyoruz."

Törene, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları katıldı.