Önümüzdeki hafta, Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’da hava sıcaklıklarının artacağı bildirildi.
Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünde görevli meteoroloji uzmanı Belgin Tarınç, geçtiğimiz haftanın bölge genelinde yer yer kuvvetli (50-60 km/h) kuzeyli rüzgârlarla mevsim normallerinin altına düşerek serin geçtiğini hatırlattı.
Önümüzdeki hafta da bölge genelinde sıcak ve kuru bir havanın hakim olacağını anlatan Tarınç, “Bölgemiz pazar gününden itibaren Basra Alçak Basınç Merkezinin etkisi altına girdi ve hava sıcaklıkları tekrar yükselişe geçti. Bu sistemin etkisi ile önümüzdeki hafta boyunca sıcak ve kuru bir hava hakim sürecek. Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; hafta sonuna kadar bölgemiz genelinde yağış beklemiyoruz. Hava sıcaklıkları artarak mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyredecek. Yüksek hava sıcaklığı nedeniyle meydana gelebilecek güneş çarpması, orman yangınları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” dedi.
(İHA)