GİRESUN (AA) - Şebinkarahisar ilçesindeki Dikmetaş Göleti turizme kazandırılacak.

İlçe Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Belediye Başkanı Şahin Yılancı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, gölet ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Kaymakam Erdinç, Toplukonak köyündeki gölette gazetecilere yaptığı açıklamada, göletin bulunduğu bölgede yapılması düşünülen turistlik amaçlı tesislerin köyün kalkınmasına yardımcı olacağı ve istihdam oluşturacağını düşündüklerini belirterek, doğanın korunmasını da esas alarak böyle bir çalışma içerisine girdiklerini söyledi.

Mustafa Bulut ise Dikmetaş Göleti'nin, Abant Gölü'nün küçük hali gibi olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Köyümüz bir turistlik bölge olan Abant havasını yaşıyor. Dikemetaş Göleti ve çevresinde turizm altyapısını geliştirecek, insanların konaklayacağı, aktiviteler yapabileceği ve uzun süre kalabilecekleri bir alan olarak tescil etmek durumundayız. Belediye başkanımız ve kaymakamımız hakikaten istekliler. Köylüler de istekli. Bu istek herkesin gözünden okunuyor, inşallah bu karşılıksız kalmaz, elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyoruz."

Belediye Başkanı Yılancı da bölgenin köylerin kalkınmasına ve turizme katkı sağlamasında önemli bir yer olduğunu belirterek, "İnşallah arzuladığımız gibi bir yatırımı kazandırırız. Kaymakamımızın, müdürümüzün bizlerin de yereldeki katkılarıyla ve Ankara'daki siyasilerin de katkılarıyla inşallah hayırlı olur”." ifadelerini kullandı.