Sağlık Bakanlığı, Ramazan Bayramı’nda alınan kalorileri yakmak için Arnavutköy yürüyüş parkurunda doğa yürüyüşü organize etti. "Din Adamları ile Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" teması ile yapılan yürüyüşe katılım oldukça yoğundu. Vatandaşlar yağışlı havaya rağmen organizasyondan oldukça memnun kaldı.
Sağlık Bakanlığı’nın obeziteyle mücadele kapsamında 2014 yılını "Hareketli Yaşam Yılı" ilan etmesiyle birlikte yıl boyunca çeşitli zamanlarda yürüyüşler düzenlendi. Bakanlık, son olarak Ramazan Bayramı’nda alınan kalorileri yakmak için Arnavutköy yürüyüş parkurunda doğa yürüyüşü organize etti. "Din Adamları ile Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" teması ile yapılan yürüyüşe katılım oldukça yoğundu.
Her ay Türkiye genelinde geleneksel hale getirilen yürüyüşün İstanbul’da yapılan ayağına İstanbul Sağlık Müdürü Selami Albayrak, Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Zafer Çukurova, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Nurhan İnce, İstanbul Müftü Yardımcısı Bekir Dereli, kadınlar, aileler, vatandaşlar ve din adamları katıldı.
Vatandaşlar yağışlı havaya rağmen organizasyondan oldukça memnun kaldı. Yağış nedeniyle çamurlanan yolda yürüyen vatandaşlar, hava yağmurlu ancak her şeye rağmen güzel bir etkinlik oldu. Sağlıklı yaşam için doğa içinde yürüyüşler yapılması toplum sağlığı içinde faydalı dediler.
Tüm vatandaşları her Pazar gününü yürüyüş günü olarak algılamasını ümit ettiklerini belirten İstanbul İl Sağlık Müdürü Selami Albayrak, “Din görevlilerinin katılımından dolayı hoşnut olduk. Vatandaşların katılımı da bizleri memnun etti. Belki bugün yağmur nedeniyle yürüyüş uzun sürmedi. Ancak, ne kadar hareketli olursak, o kadar memnun oluruz” dedi.
Din görevlileri ile birlikte yürüyüşte bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren İstanbul Müftü Yardımcısı Bekir Dereli, “Sağlık önemlidir. Halk sağlığı İslam’ın ve insanın en önemli unsurudur. İslam dini tüm ibadetlerde ve hayatın her döneminde sağlığa önem vermiştir. Peygamber Efendimizin hadis-i şerifinde de belirttiği gibi insanoğlu iki nimetten haberdar değil. Bunlardan biri sağlık, diğeri ise boş zamandır. Sağlığınız olmadığı zaman dünyanın hiçbir anlamı olmuyor. Sağlığınız olmayınca ibadetlerinizi gerçek anlamda yapma imkanına kavuşamıyorsunuz. Bu sebeple İslam dini halk sağlığına, koruyucu hekimliğine önem vermiştir. Cemaatle birlikte yürüyüşe katılarak bu etkinliğe destek vermek istedik” diye konuştu.
Yürüyüşün ardından Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası yapıldı. Büyükler, küçükler ve kızlar olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlenen bisiklet şampiyonasında yarışmacılar kıyasıya bir yarış içine girdi.
(İHA)