GİRESUN (AA) - Güce ilçesinde görev yapan İlit Köyü İmamı Ümit Güler, köyde yaptığı çalışmalarla vatandaşların takdirini topluyor.

Yaklaşık 4 yıldır köyde görev yapan Güler, görevi dışında kalan zamanlarda cami ile köyde yaşanan problemlerin çözümünde projeler geliştiriyor.

İmam Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, imamların sadece namaz kıldıran ya da din hizmetlerinin yerine getirilmesi noktasında görev yapan kişiler olmadığını belirtti.

Güler, "Biz aslında yapılması gerekeni yapıyoruz, görevimizi yapıyoruz. Bir imamın vazifesi günde 5 kere camiyi açıp kapatmak, namaz kıldırmak değildir. Din, hayatın kendisi olduğu gibi din görevlisi olan imamlar da hayatın içinde olmalıdır. Camiye gelen cemaat nasıl olsa bir şekilde namazını kılacaktır. Din görevlisinin görevi camiden çıktıktan sonra başlar. Çünkü caminin dışında da bir hayat vardır. Bu hayatta dargınlıklar, küslükler, çocuklar, gençler, aileler, işsizler ve yaşadığınız yerin sorunları vardır." şeklinde konuştu.

"Din görevlisi, bir şekilde hayatın bu kısmıyla da ilgilenmek zorundadır" diyen Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü dini, hayatın dışında bir yere koyamazsınız. Din görevlileri, köy ihtiyar meclisinin tabii üyesi olduğu için köylerin sorunlarıyla da ilgilenmesi gerekiyor. Köyde muhtar ve köylülerimizle el ele vererek güzel işlere imza attık. Girişimlerimiz sonucu bazı bozuk olan yollarımızın betonlanmasını ve asfaltla kaplanmasını sağladık. Yine yollarımızın bakım ve onarımlarına yönelik çalışmalarımız oldu. Camimizin daha iyi koşullara kavuşmasını sağladık. Köyün merkezi yerlerine parke döşenmesine vesile olduk. Köyün içme su sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarımız oldu. Köydeki hastalarımızla yakından ilgilendik, tedavilerini sağladık. Eğitimle ilgili bazı projelerimizi hayata geçirdik. Yine bazı günler sabah namazına gelen cemaate yönelik kahvaltı etkinliklerimiz oluyor. Onlarla çalışmaya imza attık. Hizmetlerimize artırarak devam edeceğiz"