SAMSUN (AA) - Samsun Müftülüğünce hayata geçirilen "Dini Rehberlikte İletişim" projesi tanıtıldı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından desteklenen proje kapsamında müftülük binasında yapılan tanıtım toplantısına, din hizmeti sunan personel katıldı.

Toplantıda konuşan Müftü Veysel Çakı, dinin toplumsal yaşamın her kesiminde etkinliğinin büyük ve önemli olduğunu vurguladı.

Çakı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın toplumun her kesimine hitap edecek konumda olduğuna işaret ederek, "Cami dışı din hizmetlerinin alanı genişlemiş bu geniş alanda çok farklı kesim ve seviyeden insanla kurumsal anlamda iletişim halinde olunması için din hizmeti sunan personelimizin daha etkin iletişim teknikleri ile güçlendirilmesi ihtiyacını doğurmuştur." diye konuştu.

Topluma yön verme noktasında çok özel bir misyona sahip Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının verimlilik açısından en iyi şekilde hizmet verebilmeleri gerektiğini belirten Çakı, bu bakış açısı kapsamında "Dini Rehberlik İletişim" projesini oluşturduklarını aktardı.

Proje kapsamında yapılan değerlendirmeler ve anket çalışmaları sonunu 2 ayrı hedef kitlenin belirlendiğini kaydeden Çakı, şöyle konuştu:

"İlki gerek "Alo Fetva" hattı ile gerekse yüz yüze danışma usulüyle halktan gelen ailevi sorunlar ve dini sorunlarla muhatap olan vaizler, ikincisi ise 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında çocuklarla iletişim halinde olan Kur'an kursu öğreticilerimizdir. İl ve ilçe müftülük çalışanlarımıza yönelik olarak toplamda 110 kişilik bir hedef kitle belirlenerek hazırladığımız projemizle toplam 48 saat eğitim verilecektir. Bu eğitimlerin 24 saati vaizlere, 24 saati ise Kur'an kursu öğreticilerine yönelik olarak hazırlanmıştır."

Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, "Dini Rehberlikte İletişim" projesi kapsamında verilecek eğitimin, din hizmeti sunulmasında büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen de projeye verdikleri destekle ilgili bilgi verdi.