Eskişehir’de işten atılan arkadaşlarına destek vermek için çalıştığı fabrika önünde yapılan eyleme katılan bir işçi, nişan törenini de eylem yaptıkları alanda gerçekleştirdi.
Organize Sanayi Bölgesi’nde ısı cihazları üzerine hizmet veren bir fabrikadan çıkarılan 2 işçi ile birlikte ücretsiz izne gönderilen 12 işçinin yeniden fabrikaya alınması için başlatılan eylemin 29’uncu gününe, yapılan nişan töreni renk kattı. Arkadaşlarının işe alınması için başlatılan eyleme destek veren İşçi Yasin Erkoca (26), nişan törenini fabrika girişinde yapma kararı aldı. Bunun üzerine hazırlıklara başlandı. Erkoca, nişanlısı Dilek Şahan’ı da (22) eylemin yapıldığı yere getirdi. Davul zurna ile işçi arkadaşlarıyla halaylar çeken mutlu çift, fabrika içinde ve dışında bulunan diğer işçilerle oyun havaları oynayarak eyleme renk kattı. Mutlu çiftin yüzüklerini ise Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt taktı. Yüzüklerin takılmasının ardından çift için hazırlanan pasta kesilerek işçilere dağıtıldı. Ardından yemek mesaisinde olan fabrika çalışanları ile eylem yapan işçiler önceden hazırlanan pilavı yedi.
İşçileri mutlu günlerinde yalnız bırakmayan Başkan Kurt, ilk defa böyle bir nişan törenine katıldığını ifade ederek, “Bugün burada ciddi bir iş yapıyorsunuz. Direniş içersindesiniz. Bu arada iki arkadaşımız farklı bir işi gerçekleştiriyor. Bizim insanların mutluluğunu istemekten başka bir seçeneğimiz yok. Yaptığımız her işte insanlar mutlu olsun istiyoruz. İlk defa direniş içerisinde yüzük takacağız. Bunun çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. İnşallah bundan sonra işinizle, aşınızla mutlu olursunuz” diye konuştu.
Çalıştığı fabrikada arkadaşlarına destek veren işçi Erkoca ise nişan töreni sonrasında şöyle konuştu:
“Bizim direnişimiz başlamıştı. Kamuoyunda ses getirmesi amacıyla işverenin bizim bu işte ne kadar ciddi olduğumuzu görmesini istedik. Nişanımızı başka bir yerde yapamazdık. Aklımız, fikrimiz buradaydı. Biz işin düğüne kadar uzayacağını düşünmüyoruz. Biz yasal süreci bekliyoruz. Biz bu fabrikaya davul zurna ile gireceğiz. Düğüne yaklaşık 8 ay var. Bu iş o kadar uzarsa düğünü de burada yapacağız.”
(İHA)