KASTAMONU (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında silahla vurularak yaralanan Mesud Akyüz, "Her defasında bundan daha ötesini yapamazlar diyorsun, fazlasını yapıyorlar. Dışarıdaki düşmanlar bile ülkemize bu kadar zarar veremezdi." dedi.

Kastamonu'nun Abana ilçesinde Kaymakam İsa Karaaslan, Belediye Başkanı Rıdvan Oyar ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Oğuz, FETÖ'nün darbe girişimine engel olmak isterken silahla bacağından vurulan ve dinlenmek için Abana'ya gelen Mesud Akyüz'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Kaymakam Karaaslan ziyarette yaptığı konuşmada Türk milletinin 15 Temmuz gecesi hain planları bozduğunu vurgulayarak "Geçmişi nice zaferlerle dolu şanlı milletimizin demokrasiye olan inancı, devletin ve milletin varlığının bekası adına büyük bir teminat olmuştur. Çok şükür ki Allah, devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne darbe vurmak isteyen bu hain zihniyete fırsat vermedi. Eğer halkımızın bu kahramanca mücadelesi olmasaydı, ülke olarak felakete sürüklenebilirdik." diye konuştu.

Darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlatan Mesud Akyüz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıktığını söyledi.

İnsanın aklına gelmeyecek olayların başına geldiğini dile getiren Akyüz, şöyle devam etti:

"Önce Vatan Caddesi'ne yürüdük. Selalar okundu, tekbirler getirildi adeta insan seli olup aktık sokaklarda. Saraçhane'ye vardığımızda üzerimize resmen kurşun yağdı. Yanımızda silahlara karşı taş atanlar falan vardı ama bizim elimizde sopa bile yoktu. Ben gece saat 01.00 sularında vuruldum, birkaç saat sonra da buradaki çatışmalar sona ermiş. Hamdolsun hainler amaçlarına ulaşamadılar, başaramadılar. İnsanın aklına dahi gelmeyecek şey başına geldi. Her defasında bundan daha ötesini yapamazlar diyorsun, fazlasını yapıyorlar. Dışarıdaki düşmanlar bile ülkemize bu kadar zarar veremezdi."