ARTVİN (AA) - Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, "Bizim mücadelemizin amacı işçilerin ekonomik, demokratik ve sosyal haklarını korumak, kollamaktır" dedi. 

Beko, bir restoranda düzenlenen DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Artvin Şubesi 2. Olağan Kongresi'nde, yaptıkları çalışmalarla her dönem hükümetlere yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. 

Güçlerini işçi sınıfı ve dünya emek hareketinden aldıklarını belirten Beko, haklı mücadelelerinden hiçbir zaman geri adım atmayacaklarını dile getirdi. 

Türkiye'de aylık 400 lira ortalama kazançla hayatını sürdüren bir milyona yakın aile olduğunu savunan Beko, şöyle devam etti:

"Bu ailelere elden yapılan kömür, yiyecek, giysi yardımı yerine oluşturulacak banka hesaplarına aylık bin lira para yatırılsın. Bu insanlarımız bankaya gitsin, parasını çeksin. İsterse kömür alsın, isterse çocuklarını okutsun, isterse evine farklı gıda maddeleri alsın. Avrupa'daki sistem böyle. Bu konularda bizim bakanlarla, Başbakanla görüşmek görevimiz. Çünkü biz bu mücadeleyi yaparken kuruluş felsefemiz gereği dikkat ettiğimiz bazı hususlar var. Biz gücümüzü Türkiye'de işçi sınıfından ve dünya emek hareketinden alan bir konfederasyonuz. Dün böyleydi, bugün de böyleyiz, yarın da mücadelemiz bu şekilde devam edecek. Herkes bilmeli ki bizim mücadelemizin amacı işçilerin ekonomik, demokratik ve sosyal haklarını korumak, kollamaktır."

İşçilerin, memurların, emeklilerin ve yoksulların, insan olmaktan kaynaklanan ihtiyaçlarını gidermek için bankalardan kredi çekerek 400 milyar lira borçlandığını öne süren Beko, işsizliğin önlenmemesi durumunda anne ve babaların geçimlerini sağlamak için bankalardan kredi çekmek zorunda kalmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

 Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de 9 aylık görev süresinde işçilerle sevgi ve saygı çerçevesinde güzel bir birliktelik sağladıklarını dile getirdi.

İşçilere belediye olarak enflasyon oranının üzerinde zam yaptıklarına dikkati çeken Kocatepe, "Ben işçi kardeşlerimin bir tebessümüne, belediye başkanlığı dahil hiçbir makamı tercih etmem. Onların gözlerinde, yüreğindeki ışıltıyı ben de inşaatta çalışarak üniversitede okuyan biri olarak çok iyi biliyorum. İşte bunun için sabahın üçünde çöp toplayan kardeşlerimizle çay içiyorum, dertleşiyorum" dedi.

Kongreye bazı siyasi parti ile sendika temsilcileri de katıldı.