Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde kar yağışı nedeniyle yolları kapanan köyde mahsur kalan 2 diyaliz hastası, İl Özel İdaresi ekiplerinin 6 saatlik çalışması sonucu hastaneye ulaştırıldı.
Kar yağışı sonrası ulaşıma kapanan yerleşim yerlerinden Çankırı’nı Kurşunlu İlçesi Sünürlü köyünde 2 diyaliz hastasını hastaneye ulaşamayacakları ihbarını alan ekipler 19 kilometre uzaklıktaki Sünürlü Köyü’ne ulaşmak için yola koyuldu. Kar nedeniyle yol güzergahının kaybolduğu alanda zorlu bir çalışma başlatan ekipler, 6 saat süren çalışmanın ardından sağlık ekipleriyle birlikte hastaların bulunduğu Sünürlü köyüne ulaştı. Ekipler diyaliz hastalarını hastaneye ulaştırırken, hasta ve hasta yakınları memnuniyetlerini dile getirdiler.
İl Özel İdaresi Kurşunlu Şefi Recep Tatlıpınar, yazın yolda yaptıkları çalışmalar nedeniyle güzergahı iyi bildiklerini ve yol kenarlarındaki çalılıkları hesaplayarak yola çıktıklarını anlattı. Tatpınar, ekiplerin çalışmalar esnasında zaman zaman çeşitli sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti.
Doktor Ömer Naci Komşu ise diyaliz hastalarının tedavilerinin hayati önem taşıdığına vurgu yaparak, "Bu hastalarımızın en kısa zamanda buraya ulaştırılmaları gerekiyordu. Bu yüzden de 6 saat süren yoğun çalışmalar neticesinde hastalarımız sağ salim hastanemize ulaştı. Artık bu hastalarımızı biz misafir edeceğiz ve köylerine göndermeyeceğiz" dedi.
(İHA)