Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Kim ne derse desin ebediyete kadar bütün insanlığın bir tek umudu var. O da Muhammed Mustafa’nın insanlığa getirdiği rahmet” dedi.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meriç Toplantı Salonu’nda Edirne il genelinde görev yapan din görevlileri ile bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm de eşlik etti.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ülke ve dünya olarak zor süreçlerden geçtiğimizi belirterek, “Bakın içinden geçtiğimiz süreçler ne kadar zor olursa olsun, kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin ebediyete kadar bütün insanlığın bir tek umudu var. O da Muhammed Mustafa’nın insanlığa getirdiği rahmet. İşte o umudu söndürmek için çeşitli çabalar ortaya çıktı, hastalıklar türedi. Çeşitli düşmanlıklar ve güç savaşları ortaya çıktı. Adına İslamofobi dediler, bir korku yayıldı, bütün kalplere sirayet etti. Irak, Suriye, Yemen, Lübnan ve Nijerya’da meydana gelen her Hadise aynı zamanda başka dünyalarda İslam’a düşmanlar yetiştirmeye başlamış oldu, İslam korkusu olarak gönüllere salınmaya başladı. İşte böyle bir süreçten geçiyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE, MAZLUMLARIN, EZİLMİŞLERİN UMUDU HALİNE GELDİ”
Görmez, Türkiye’nin hem İslam coğrafyasında yaşayan hem de Balkan ülkelerinde bulunan Müslümanların umudu haline geldiğini dile getirerek, “Öyle bir dünyadan geçiyoruz ki, alemi İslam’ın ayağa kalkamayan, belini doğrultamayan, her tarafı kan akan, göz yaşı içerisinde olan bütün İslam coğrafyasındaki bütün mazlumların, bütün mağrurların, bütün ezilmişlerin umudu haline geldi içinde yaşadığımız ülke ve Rumeli yaşayan Osmanlı bakiyesi olarak kalan çevremizde olan bu ülkelerde yaşayan Müslümanlar hala bütün insanlığın bugün umudu haline geldi” şeklinde konuştu.

“KANI KANLA TEMİZLEYEMEZSİNİZ”
Nefreti nefretle hiçbir zaman ortadan kaldırılamayacağını anlatan Görmez, şunları söyledi:
“Vermek istediğimiz tek mesaj var. O da şudur; Nefreti nefretle ortadan kaldıramazsınız. Kanı kanla temizleyemezsiniz. Öfkeyi öfkeyle bitiremezsiniz. Düşmanlığı düşmanlıkla yok edemezsiniz. Bunun yerine sevgi şefkat, merhamet ve adalet koymalısınız. Sevgiyle, şefkatle, merhametle her türlü kini, öfkeyi, nefreti ve düşmanlığı ortadan kaldırabiliriz.”
(İHA)