ÇORUM (AA) - Çorum Baro Başkan Yardımcısı Neslihan Boyabatlı, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde avukat Müzeyyen Boylu'nun öldürülmesiyle ilgili, "Eğitimli kişiler arasında yaşanan bir boşanma davasının bile kadın cinayetiyle sonuçlanması, ülkemizde kadın şiddetinin geldiği durum açısından vahim ve ürkütücüdür." dedi.

Boyabatlı, baro hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, meslektaşları Boylu'nun öldürülmesinin bir kadın cinayeti olduğunu söyledi.

Yaşanan olayın kadına karşı toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, ayrımcılığın geldiği noktayı acı şekilde gösterdiğini anlatan Boyabatlı, şunları kaydetti:

"Eğitimli kişiler arasında yaşanan bir boşanma davasının bile kadın cinayetiyle sonuçlanması, ülkemizde kadın şiddetinin geldiği durum açısından vahim ve ürkütücüdür. Bu cinayet bize 'kral çıplak' demektedir. Son yıllarda kadınlara yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin artması sistemde birçok yanlışın olduğunu bize göstermektedir. Yetkililerin şiddetle mücadelede başarı gösteremediği bir sonuç olarak karşımızdadır. Sistemin kadını korumadığı, önleyici ve koruyucu tedbirlerin etkisiz olduğu bir gerçektir. Kadına şiddeti artıran nedenlerin başında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmaması ve kadını özgür bir birey olarak değerlendirmeyip onu aile içerisinde sadece bir eş, bir anne, bir kardeş rolü ile sınırlı olarak gören ve göstermeye çalışan zihniyet gelmektedir. Bu nedenle yetkililerin samimi ve ciddi şekilde kadına bakış açısını değiştirmek için toplumsal zihniyet dönüşümünü sağlayacak çalışmalar yapması zorunluluğunu bir kez daha önemle ifade ediyoruz."