ORDU (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünce dördüncüsü düzenlenen "Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitimi" programı, Ordu'da başladı.

Altınordu ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen programa, 18-29 yaşlarındaki gönüllü 110 genç ile akademisyenler katılıyor.

Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Eğitim Hizmetleri Dairesi Başkanı Rahmi Aksoy, burada yaptığı konuşmada, programın sonuncusunun Ordu'da gerçekleştirildiğini söyledi.

Doğa ve çevre bilinci oluşturulmasının önemine işaret eden Aksoy, "İnsanı şekillendiren ve dizayn eden çevredir, bulunduğunuz muhittir. Sadece yere düşmüş bir çöpü kaldırıp çöp kutusuna atma anlayışıyla çevre eğitimi yapmıyoruz. Çok farklı insanlarla ve formatla yola çıktık." dedi.

Programın Ordu'da yapılmasının kendileri için önem taşıdığını dile getiren Aksoy, "Ordu'yu seçmemizdeki gayelerden birisi, insan neye sahip olduğunu bilmeden bir bilince eremez. Burası dünyanın en güzel, en yeşil yerlerinden biri. 'Önce onu burada idrak etmeliyiz ki çevrenin ehemmiyetini anlamalıyız' düşüncesiyle bu mekanı tercih ettik." diye konuştu.

Aksoy, eğitim kapsamında "doğa ve çevre" konularının, farklı boyutlarıyla akademisyenler ile ünlü isimler tarafından anlatılacağını kaydetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Doğa ve çevre adına düzenlenen bir programın yerinin gerçekten Ordu olduğunu düşünüyorum. Çünkü deniz var, yeşillik var ve hepsi bir arada." ifadelerini kullandı.

Çevre konusunda dönüşü olmayan hataların yapıldığına dikkati çeken Genç, şunları söyledi:

"Gençlik ve Spor Bakanlığımız bunları önlemek için bu yolda 2 yıldır yoğun çalışma dönemi geçiriyor. Tabii bunu en iyi anlayıp ve en iyi gelecek nesillere aktaracak olan da gençlerimiz. Çünkü bu memleket, bizden sonraki gençlerimiz, yavrularımız, torunlarımız için var. Dolayısıyla çevreyi en iyi şekilde koruyacak kişiler bizleriz. Burada da hepimize büyük yük düşüyor."

- Perihan Savaş ve Ediz Hun sunum yapacak

Gençlik ve Spor Bakanlığının genç nesillere rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermek adına başlattığı projeyle, gençlerin çevreye duyarlılığı ve sorumluluk bilincinin artırılması amaçlanıyor.

Program, üç gün devam edecek. İkinci gün, ünlü sinema oyuncuları Perihan Savaş ile Ediz Hun gençlerle bir araya gelecek. Savaş, "Doğayı Anlamak ve Yaşamak", Hun ise "Çevre Hakkı ve Bilinci" konularında sunum yapacak.