GİRESUN (AA) - Bulancak'ta, zirai dondan zarar gören üreticilere temsili olarak Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından ödeme yapıldı.

Bulancak Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan toplantıya Vali Hasan Karahan, TARSİM Başkanı Dr. Ramazan Kadak, Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan, İlçe Tarım Kredi Kooperatifi Hasan Karakaya, Bulancak ve Piraziz Ziraat Odası tarım danışmanları, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Vali Hasan Karahan TARSİM'in çiftçiler için önemine işaret ederek, "Tarım sigortası yaptırmayan üreticilerin durumları ortada. Çiftçilerimiz mutlaka sigorta yaptırmalıdırlar. Yaptıran üreticilerimiz bugün burada ödemelerini aldılar" diye konuştu.

TARSİM Başkanı Kadak, havuz sisteminin yararları ve tarım hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarımın ülkelerin beslenme, istihdam ve kalkınması için ekonomik ve stratejik bir sektör olduğunu kaydeden Kadak, "Türkiye tarımda 7., AB'de 1. büyük tarımsal ekonomiye sahip ülkedir. Tarımsal üretim yoksa hayat ve gelecek yoktur. Sigorta sistemine katılım zorunlu değil isteğe bağlıdır. Fakat sigorta sistemimiz üretici lehinedir. Devlet zarar karşısında ödeme yapmıyor. Bu yüzden sistemimize kayıt olan üreticiler zararlarını havuzumuz sayesinde önleyebilirler. Tamamen sigortacılık esaslarına göre çalışıyoruz. Sigorta yaptırmanın esası önce tedbirdir" dedi.

Konuşmaların ardından temsili olarak üreticilere Vali Karahan ve protokol üyeleri tarafından sigorta çeki verildi.