BAYBURT (AA) - Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, doğal taş üretiminin ilin en önemli potansiyellerinden biri olduğunu belirterek, sektörün il ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

Bayburt'ta hayata geçirilen Doğal Taş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi, Vali Ustaoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıyla ele alındı.

Ustaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, projeyle amaçlarının il için büyük önem taşıyan doğal taş sektöründe alternatif stratejiler üretmek olduğunu dile getirdi.

Bu projeyi önemsediklerini ve bu kapsamda çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Ustaoğlu, "Bayburt’un en önemli potansiyellerinden biri olan doğal taş sektörü, ilimiz ekonomik gelişimine ciddi katkı sağlayacak. Proje kapsamında yapımı devam eden taş işleme tesisi bu potansiyel için eşsiz bir fırsat ancak bu tesisin öngörülen faydalı ürettim ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması lazım. Bu nedenle paydaşlarla bir araya gelerek alternatif stratejiler üretmek için çaba sarf ediyoruz." diye konuştu.

Proje teknik yardım ekibinden takım lideri Alberto Gomez, üretim uzmanı Nelson Almeida, rekabetçilik uzmanı Arda Mutlu ile insan kaynakları uzmanları Ufuk Evren ve Oğuz Tanyıldızı'nın da katıldığı toplantıda, projedeki son durum ve karşılaşılan sorunlarla ilgili çözüm önerileri değerlendirildi.