Eski Genelkurmay başkanlarından Doğan Güreş, son yolculuğuna uğurlandı.
Bir süredir GATA’da tedavi gören ve 14 Ekim Çarşamba günü vefat eden Doğan Güreş (88) ilk tören Genelkurmay Karargahı’nda yapıldı. Genelkurmay Karargahı’nda düzenlenen törenin ardından Güreş’in naaşı, Kocatepe Camii’ne getirildi. Güreş için Kocatepe Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Kılınan cenaze namazı öncesi Güreş ailesi taziyeleri kabul etti. Kocatepe Camii’ndeki törene Güreş’in eşi Efser Güreş, çocukları ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile Ankara Garnizonu’nda görevli çok sayıda general, subay, astsubay ile emniyet mensubu katıldı. Doğan Güreş’in cenazesinde, dönemin Başbakanı Tansu Çiller, eski Genelkurmay Başkanlarından emekli Orgeneral Hilmi Özkök, emekli Orgeneral Işık Koşaner’in yanı sıra emekli Orgeneral Hurşit Tolon da yer aldı. Doğan Güreş’in cenaze namazını Kocatepe Camii imam hatibi İsmail Coşar kıldırdı.

“TÜRKİYE VATANSEVER BİR EVLADINI KAYBETTİ, ÜZGÜNÜM"
Cenazeye katılan ve bir dönem Güreş’e en yakın isimlerden olan eski Başbakan Tansu Çiller, "Çok değerli, özverili çalışmalarıyla birlikte oldum. Onu bugün son yolculuğuna uğurlamaya geldim. Türkiye vatansever bir evladını kaybetti. Üzgünüm" dedi.
Cenaze namazının kılınmasının ardından 88 yaşında yaşamını yitiren Güreş’in naaşı top arabasına konuldu, ardından tören geçişi yapıldı. Bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Tansu Çiller tokalaştı. Güreş’in tekerlekli sandalyede bulunan eşi Efser Güreş’in tören geçişi esnasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Doğan Güreş’in minik torunları ise dedelerine el sallayarak veda etti. Tansu Çiller, Güreş’in kızını omzuna elini koyarak teskin etmeye çalıştı.
Silah arkadaşlarının selamlarıyla son yolculuğuna uğurlanan Güreş’in cenazesi, Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi.
(İHA)