GİRESUN (AA) - Doğankent ilçesinde güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı.

Kaymakamı Uğur Köroğlu başkanlığındaki toplantıya, İl Jandarma Komutanı Ali İhsan Ersoy, Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, Doğankent Garnizon Komutanı Tuncay Doğancı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Kaymakam Köroğlu, yaptığı konuşmada, yayla mevsiminin sona erdiğini belirterek, mahalle ve köy muhtarlarına yaylalardan dönüşlerde evlerinizde yiyecek bırakmamaya özen göstermelerini istedi.

Köroğlu, "Mahalle ve köyünüzde şüphe duyduğunuz araçların plaka, renk ve modelini emniyet güçlerine bildirin. Mahalle ve köyünüzün yollarında menfez, köprü ve yol kenarlarına dikkat ederek bir hareketlilik varsa emniyet güçlerine haber verin. Bir de köylerde yerli yersiz silah atışları oluyor, bunları uyararak silah atılmamasına özen gösteriniz" dedi.

Jandarma Komutarı Ersoy ise kış mevsiminin yaklaştığını ifade ederek, "Bir kısım vatandaşlarımız çocuklarının yanına gidecekler, mahalle ve köylerde 3-5 hane kalacak, diğer evler boş olacaktır. Bu yerler takip edilerek herhangi bir hareketlilik görülmesi halinde emniyet güçlerine bildirilmesi gerekmektedir. Terör örgütü mensupları kışın yiyeceklerini ormanlık alanlara gömerek saklamakta ve zamanı geldikçe kullanmaktadır. Hal böyle olunca dikkat edilerek görülebilecek yabancılar derhal emniyet güçlerine haber verilirse gereken önlemler alınır" diye konuştu.

Emniyet Müdürü Öztürk, devletin emniyet gücü olarak milletin hizmetinde olduklarını kaydederek, "Biz sizler için varız, sizlerin emniyetini almaya çalışıyoruz. Bu konularda siz de bizlere yardımcı olunuz. Mahalle ve köylerinde bağ, bahçe ve tarlalarına giden vatandaşlarımız, gördükleri yabancı kişileri güvenlik güçlerine bildirsin. Taşıma yapan araç sahibi arkadaşlar şüphelendiği yabancıları emniyet güçlerine bildirsin" ifadesini kullandı.

Toplantıda vatandaşlar, mahalle ve köylerde gönüllü korucu sistemi kurulmasını teklif etti.