TRABZON (AA) - Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği'nin yürüttüğü "Doğu Karadeniz Turizminde Hedef 2023" projesinin açılışı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen projenin açılışında konuşan Vali Yücel Yavuz, Trabzon'un geçmiş yıllara göre daha fazla mesafe katettiğini söyledi.

Yavuz, Doğu Karadeniz turizminde Trabzon'un merkez olduğunu ifade ederek, "2017 yılı gelen turist sayısı ve yapılan çalışmalar bakımından iyi bir yıl oldu. 'Doğu Karadeniz Turizminde Hedef 2023' projesiyle önümüzdeki yıl daha da iyi bir tablo oluşturacağız. İlimiz her yönüyle turizm sektörüne hazırdır. Bununla birlikte hizmet sektöründe kaliteyi artırmalıyız." diye konuştu.

Projenin Trabzon'da turizmle sağlık sektörlerinde hizmet veren kurum ve kuruluşlarını bir araya getirdiğini belirten Yavuz, "Bu proje turizm ve sağlık turizmi alanında ilimizin mevcut potansiyelinin artması ve var olan potansiyeli değerlendirmeye yönelik çalışmalar yapılması bakımından çok önemli. Ayrıca projenin istihdama yönelik kalifiye elemanlar yetiştirmesi bakımından da turizm sektörüne katkıları olacaktır." ifadelerini kullandı.

Açılış sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.