GİRESUN (AA) - DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nu ziyaret etti. 

Yüce, ziyarette yaptığı konuşmada, DOKAP'ın bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Kurumun en önemli projelerinden birinin de Yeşil Yol olduğunu dile getiren Yüce, 8 ili kapsayan projenin yapım çalışmalarının devam ettiğini aktardı. 

Yeşil Yol ile doğaya saygılı ve entegreli bir yol ağı oluşturulacağını aktaran Yüce, "Yaylalardaki yapılaşmaya bir düzen getirilecek. Kentsel dönüşüm gibi kırsal dönüşüm de sağlanacak. Turizm merkezi ilan edilen yerlerde çevre düzeni, nazım ve uygulamalı imar planları hazırlanacak. Lezzet durakları oluşturulacak" dedi.

GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise Yeşil Yol projesi ile bölgede önemli kazanımlar elde edileceğini kaydederek, "Samsun'dan Artvin'e kadar proje bölgenin sosyo ekonomik kalkınmasına fayda sağlayacaktır. Özellikle doğu batı bağlantıları proje sayesinde ilimizin potansiyeline katkı sağlayacaktır" diye konuştu.