ÇORUM (AA) - Çorum'un Sungurlu ilçesinde beyin kanaması geçiren ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 45 yaşındaki doktorun karaciğeri ve böbrekleri organ bekleyen 3 hastaya nakledilecek.

Sungurlu ilçesinde aile hekimi olarak görev yapan ve 22 Mayıs'ta beyin kanaması geçiren Ali Rıza Yıldız'ın, tedavi gördüğü Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde dün akşam beyin ölümü gerçekleşti.

Eczacı eşi Güliz Yıldız tarafından organları bağışlanan Dr. Yıldız'ın karaciğeri ve böbrekleri, uzman ekiplerce alındı. Uzun süren operasyonun ardından karaciğer, Merzifon Havaalanı'ndan uçak ambulansla Malatya'ya, böbrekler de karayoluyla Ankara'da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yıldız'ın yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu hastaneye kaldırıldığını ve müdahaleye rağmen, beyin ölümünün gerçekleştiğini ifade etti.

Ailenin başka hastalara yardımcı olmak amacıyla Yıldız'ın organlarını bağışladığını anlatan Sobacı, "Yapılan çalışmayla karaciğeri ve böbrekleri alındı. Arkadaşımızın organları sayesinde birkaç kişi inşallah hayata kavuşacak. Başta eşi ve diğer yakınları olmak üzere bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." dedi.

İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk de Çorum'da organ bağışı konusunda ciddi bir çalışma yapıldığını vurgulayarak, "2016 yılı sonu itibarıyla 979 olan bağış sayımız bugün 3 bin 329'a çıktı. Birçok büyük şehri geride bıraktık. Toplumumuzda ciddi bir bilinç oluştu. Doktor arkadaşımızın eşinin bu davranışının topluma örnek olmasını diliyorum." diye konuştu.