BOLU (AA) - Bolu'da sahte altın sikke sattığı Irak ve Yemen uyruklu şahısların, durumu anlayarak rehin aldığı Suriye uyruklu kişi, ikinci kattaki evin penceresinden atlayarak kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, Suriye uyruklu M.D. elinde bulunan sahte altın sikkeleri, Bolu'da yaşayan Irak ve Yemen uyruklu şahıslara yaklaşık 150 bin liraya sattı. Aldıkları sikkelerin sahte olduğunu fark eden Irak uyruklu Ş.A, M.A, A.K. ve M.A. ile Yemen uyruklu Y.K, tekrar sikke almak istediklerini söyleyerek M.D'yi Bolu'ya çağırdı.

Irak ve Yemen uyruklu kişiler, kafede buluştuktan sonra yaşadıkları eve götürdükleri M.D'yi, rehin aldı. Burada 2 gün rehin tutulan M.D, şüphelilerin uykuda olduğu anda, apartmanın ikinci katındaki evin penceresinden atlayarak, polis karakoluna sığındı. M.D, olayı anlatarak, şüphelilerden şikayetçi olduğunu söyledi.

Söz konusu eve operasyon düzenleyen Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri gözaltına aldı. Evdeki yaklaşık 400 adet sahte altın sikkeye de el konuldu.

Sahte sikkeleri satmaya çalışan M.D. ile bilikte Ş.A, M.A, A.K, M.A. ve Y.K, emniyetteki işlemlerinin ardından Bolu Adliyesine sevk edildi. Şüpheliler savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Suriye sınırında yaşadığı öğrenilen M.D'nin Sakarya başta olmak üzere Bolu ve çevre illerde yaşayan Irak, Suriye ve Yemen uyruklu vatandaşlara zaman zaman altın sikke sattığı iddia edildi.