Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Silvan halkının Türkiye halklarını aydınlatacağını savunurken, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle ise, Dolmabahçe mutabakatına kaldığı yerden başlanmasını istedi.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, HDP’li milletvekilleri ve partililer ile birlikte sokağa çıkma yasağının devam ettiği mahallelere yürümek amacıyla geldikleri Silvan ilçesinde, polisin müdahalesinin ardından basın açıklaması yaptı. Belediye binası önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Yüksekdağ, “Eğer bir yerde karanlık hüküm sürmeye başlamışsa, bütün bir ülke ve memleket boğulmaya çalışılırsa ışık olmak boynumuzun borcudur. Meşale olmak gerekir. Silvan halkı ve demokrasi için direnenler meşale olmayı seçtiler. Bu meşale bütün Türkiye halklarını aydınlatacaktır. Silvan halkı bugün demokrasi yolunun meşalesidir. Ne istedi Silvan halkı? Diliyle, kimliğiyle, onuruyla ve demokratik halk kurumlarıyla demokratik bir öz yönetime dayalı yaşam istedi. Silvan halkı kendisine dayatılan darbe rejime karşı demokratik inşasının mümkün olduğunu belirtti” dedi.

“SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ”
DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ise, sözün bittiği yerde olunduğunu belirterek, “İş daha derinleşmeden, sorun daha fazla olmadan DTK olarak çağrı yapıyoruz. Dolmabahçe mutabakatı kaldığı yerden biran önce müzakerelere başlanmalıdır. Bunun için şöyle bir söz vardır, Arif olan anlar” diye konuştu.
Açıklamanın ardından heyet, belediye binasına geçti. Heyetin geceyi ilçede geçireceği belirtildi.
(İHA)