TRABZON (AA) - Almanya'nın Dortmund kentinde düzenlenen "Her Yönüyle Trabzon Günleri"nin ardından değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kentte bir restoranda düzenlenen toplantıya, Vali Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, eski Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumu yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Öz, Trabzon'un, bir ve beraber olduğu zaman yurt içinde ve dışında neler yapabileceğini Almanya'da gösterdiğini söyledi.

Etkinliğin, Almanya'da düzenleniyor olmasının bile başlı başına bir başarı olduğunu ifade eden Öz, "Bu etkinlik her yönüyle değerlendirilebilir ama bunun Almanya gibi bir ülkede geniş bir salonda ve yüksek katılımla yapılması başarıdır. Yurt dışındaki vatandaşlarımızı nasıl kucaklayabileceğimizi gösterdik. Kardeş şehir olarak Dortmund ile var olan bağların daha da sağlamlaşmasını gerçekleştirmiş olduk. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise "Toplantıdaki amacımız oraya gidenlerin düşünceleri ve eksiklerin tespitinin yapılması. Yazılı ve sözlü olarak toplantıda bunların konuşulmasını istedik. Çünkü bunlar bizim için ileride yol gösterici olacaktır. Önemli olan sizin düşünceleriniz" diye konuştu.

-51 bin 432 ziyaretçi

Trabzon Vakfı Başkanı Aygül de etkinliğin düzenlenmesi sürecinde çok yoğun gayret gösterildiğine işaret ederek, 24-28 Şubat arasındaki organizasyonu biletli 51 bin 432 kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

Etkinliğin toplam maliyetinin 910 bin avro olduğunu kaydeden Aygül, maliyet yüksekliği nedeniyle bazı film ve konser organizasyonlarının da iptal edilmek zorunda kaldığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından organizasyona katılanlar söz alarak, gördükleri eksiklikleri ve yapılması gerekenleri anlattı.