Boluspor’un Brezilyalı yıldızı eski Fenerbahçeli futbolcu Dos Santos, Bolu’da demokrasi nöbetinde vatandaşlara seslenerek, “Bu meydanda bu görüntüleri görmek çok güzel. Bu kadar insanın vatanını, milletini, bayrağını savunuyor olması beni çok etkiliyor" dedi.
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Bolu Belediye Meydanı’nda demokrasi meydanında nöbet tutan Bolululara Bolusporlu Yönetim Kurulu, teknik heyet ve futbolculardan geldi. Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı, çok sayıda yönetici, Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa ve Bolusporlu oyuncular katıldı.
Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Boluspor kafilesi alkışlarla karşılandı. Binlerce kişiye konuşma yapan Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı, “Gözü dönmüş kendi halkının üzerine kurşun sıkan, bu halkın uçağıyla bombalar yağdıran, tankıyla kendi insanını ezen bu hainlere devletimizden önce halkımız dur demiş, kendini darbenin önüne kalkan gibi siper etmiştir. Bu cesur girişim emin olun tüm dünya ülkeleri vatandaşları tarafından taktirle karşılanmış, her devlet böyle bir asil millete sahip olmak istemiştir. Geçmişte nasıl Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında kadını, erkeği, yaşlısı, genci bir bütün olarak düşmana dur dediysek o neslin torunları olan bizler bugün aynı duruşu bu gözü dönmüş haşhaşilere karşı sergilemiştir” diye konuştu.

“DURUŞUMUZLA TÜRK MİLLETİNİN NASIL BİR MİLLET OLDUĞUNU GÖSTERDİK"
Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa ise, “Olan olayları hepimiz çok iyi bir şekilde takip edebiliyoruz. Ama buradaki duruşu sadece Türkiye’de ki değil, Avrupa’da ki gurbetçilerde aynı şekilde gösteriyor. Bununda Avrupa’ya çok iyi bir mesaj olduğunu düşünüyorum ve Türkiye’de ki oynanan oyunların sadece Türkiye’de yaşayanları değil, Avrupa’da yaşayanları da ilgilendirdiğini düşünüyorum. Bizde zaman zaman burada bulunmaya çalıştık. Biz sadece konuşarak değil, aynı zamanda duruşumuz ile de Türk milletinin nasıl bir millet olduğunu gösterdik” dedi.

“BU YAŞANANLARDAN DOLAYI ÇOK ÜZGÜNÜZ"
Boluspor’un Brezilyalı oyuncusu eski Fenerbahçeli Dos Santos da, “Bir yabancı olarak burada bulunmak benim için çok önemli. Bunları görmekte çok güzel. Bu kadar insanın vatanını, milletini, bayrağını savunuyor olması beni çok etkiliyor. Bizler yabancılar olarak bu durumun yaşanmış olmasından dolayı çok üzgünüz. Çünkü bende Brezilya’da daha önce bunu yaşadım. Ama bende sizleri burada bu kadar güçlü bir şekilde ülkesini korurken gördüğüm için çok mutluyum. Bizlerde aynı sorunları yaşamıştık. Burada olmanız bizlere de güç veriyor. Bizler yabancıyız. Bu gücü burada görmek bizi gerçekten çok rahatlatıyor. Tüm Boluspor camiası adına burada bulunduğunuz için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Boluspor kalecisi Soner Şahin de, “Bizde Boluspor Kulübü olarak darbeye hayır diyoruz. Bu birlikteliğimiz olduğu sürece dahada büyüyerek sırtımız yere gelmeyecektir. Hepinizden Allah razı olsun. Bizde üzerimize düşen ne varsa yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)