SİNOP (AA) - Sinop'ta yaşayan doğuştan down sendromlu 49 yaşındaki Reyhan Eriş'in gelinlik giyip düğün yapma hayali, ailesi tarafından yapılan organizasyonla gerçekleştirildi.

Kendisi gibi down sendromlulara yapılan düğünleri televizyondan izleyen Eriş, ailesinden kendisine de düğün yapmalarını, gelinlik giymek istediğini söyledi.

Eriş'in isteğini kırmayan ikiz kardeşi Ayhan Eriş ve ailesi, düğün için tüm hazırlıkları yaptı. Önce kuaföre götürülen, ardından gelin arabasıyla İncedayı Mahallesi'ndeki evine getirilen Reyhan Eriş, sevinçten ağladı.

Organizasyonda damatlık giyen yeğeni Ali Onat Erden tarafından araçtan indirilen Eriş, çalınan müzikler eşliğinde yakınları ve komşularıyla eğlendi.

Eğlencenin ardından gazetecilerin uzattığı mikrofonu eline alan Reyhan Eriş, "Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar" türküsünü söyledi. Bu sırada ikiz kardeşi Ayhan Eriş ile aile üyelerinin de oldukça duygulandıkları görüldü.

- Düğün pastası da kesildi, takı merasimi de yapıldı

Evlerinin önündeki eğlencenin ardından konvoy eşliğinde Sinop Belediyesi Aşıklar Düğün Salonu'na getirilen Eriş için yapılan organizasyona vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı organizasyonda damatlık giyen yeğeni ile dans eden Reyhan Eriş, düğün pastasını kesti. Bir süre devam eden tören, takı merasimi ile son buldu.

Eriş'in ablası Nezihe Erden, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin televizyonda kendisi gibi down sendromlu bir kişinin gelin olduğunu görmesi üzerine kendisi için de düğün töreni yapılması isteğinde bulunduğunu söyledi.

Reyhan Eriş'in 6 kardeşin en küçüğü olduğunu belirten Erden, "Yakınlarımız, belediyemiz ve milletvekili Barış Bey'in katkılarıyla düğünü yaptık. Onun isteğini yerine getirdiğimiz için çok mutlu ve heyecanlıyız. Allah herkesten razı olsun." dedi.

Eriş'in ikiz kardeşi Ayhan Eriş ise kardeşi adına mutlu olduğunu dile getirerek, gözyaşlarına hakim olamadı.

Düğüne, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.