DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) arasında "Lisansüstü Eğitim Protokolü" imzaladı.

DÜ Rektörlük Çalıştay Salonu'ndaki protokol imza töreninde, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, DTSO yetkililerine üniversite hakkında bilgi verdi.

Çakar, konuşmasında, DÜ'nün 2012-2015 yılları arasında 14 patent başvurusu olduğunu, 2018 yılının ilk 9 ayında 65 patent başvurusu yapıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Düzce Teknopark ve Düzce Teknoloji Transfer Ofisi'nin faaliyetleriyle birlikte Düzce'de üniversite-sanayi iş birliğini hayalden gerçeğe dönüştürdük. Ülkemizde üniversitelere ortalama yerleşme oranı yüzde 75 iken, 7 bin öğrenci kontenjanı ayrılan üniversitemizde kontenjanların yüzde 92'si dolu, üniversitemiz tercih edilen bir üniversite olmuştur."

Üniversitede birçok çalışma yapıldığını vurgulayan Çakar, "İşbirlikleri olmadan bu yatırımlar tamamlanamayacaktır. Bize her zaman destek olan DTSO'ya teşekkür ediyoruz." dedi.

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin de üretmek adına her türlü projeye destek vereceklerini ifade etti.

Şahin, Düzce olarak üretmek ve ihracat yapmak zorunda olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Üniversite-sanayi işbirliği ve etkili iletişim sayesinde üniversitemizi daha yakından tanıma fırsatı yakaladık. Bu konuda karşılıklı desteklerimiz devam edecektir. Tüm sorunları el birliğiyle aşacağımıza inancım tamdır."

Konuşmaların ardından DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin hazırlanan protokolü imzaladı.

Programa, Çalışma ve İş Kurumu Düzce İl Müdürü Ferhat Acar, DÜ rektör yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin ve DTSO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.