DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Sosyal Hizmet Bölümü 3. sınıf öğrencileri, DÜ ile Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün desteğiyle "Bir Dokunuş Bir Hayat" projesini yürütüyor.

DÜ Öğretim Görevlisi Çetin Yılmaz danışmanlığında yürütülen proje ile koruyucu aile modeli tanıtılarak ailelerin bu konuya teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Projede görev alan Düzce Üniversitesi öğrencileri, koruyucu ailenin, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların, kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetimiyle paylaşan ve hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişiler olarak tanımlandığını ifade etti.

Çocukların yeterli sevgi alabildiklerinde, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılanabildiği sıcak aile ortamında büyüdüklerinde sağlıklı bireyler olarak yetiştiğinin kanıtlandığını belirten öğrenciler, "Sağlıklı gelişen her çocuk toplumumuz için bir başarı kaynağıdır. Bu yüzden her çocuğun bir aileye ihtiyacı vardır." şeklinde konuştu.