Yüzlerce model arasından davetiye seçerken sizin için önemli olan birkaç kriter belirlemeniz davetiye modeline çok daha kolay ve hızlı bir şekilde karar vermenizi sağlayacaktır. Renk, kâğıt kalitesi, fiyat, aksesuar kullanımı, davetiye metni gibi detaylar arasından size uygun önem sırasına göre seçim yaparak davetiyenizi belirlemeye başlayabilirsiniz.

Renk önemli bir unsur

Davetiye seçiminde çiftlerin dikkat ettiği önemli unsurlardan biri de renk seçimidir. Genellikle çiftler, kış aylarında bordo, gümüş gibi renkler tercih ederken ve tasarımda sadelikten yana olurken; yaz aylarında ise cıvıl cıvıl yeşil, sarı, kırmızı gibi bahar kokan renkleri tercih etmektedir. Renkler tek başına davetiye seçiminde belirleyici unsur değildir. Davetiye üzerinde doğru aksesuar kullanımı, kağıt kalitesi gibi unsurlar da önemli bir detaydır.

Davetiye sözü nasıl olmalı?

Davetiyeniz için nasıl bir söz yazacağınız konusunda kararsızsanız bazı kıstasları göz önünde bulundurmanız gerekebilir. Eğer düğününüz şık bir yerde olacak ve saygın konuklar katılım gösterecekse ‘’Bu mutlu günümüzde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.’’ gibi klasik bir davetiye sözü yazabilirsiniz. Yalnızca yakın çevrenizin katılacağı bir organizasyon planlıyorsanız; ‘’Mutluluk paylaştıkça çoğalır, mutluluğumuzu paylaşmanız dileğiyle…’’ gibi samimi bir davetiye sözü yazabilirsiniz. Eğer arkadaşlar arasında eğlenceli bir kutlama düşünüyorsanız; ‘’Başrollerde gelin ve damat! Yemek, pasta ve eğlence… Hepsi bu düğünde, bekleriz sizleri de eğlencemize.’’ gibi eğlenceli davetiye sözlerini tercih edebilirsiniz.

Doğru aksesuarlar kullanmak oldukça şık bir görünüm sunacaktır

Son zamanlarda davetiye modellerinde popüler olan unsurlardan biri de aksesuar kullanımıdır. Tasarıma uygun aksesuarlar ile (kurdele, hasır ip, kuru çiçek, deniz yıldızı, deniz kabuğu vb.) davetiye modelleri sıra dışı ve aynı zamanda oldukça şık bir görünüm kazanacaktır.

Düğün organizasyonlarının süslü mektupları davetiye modelleri arasından tarzınıza, düğün konseptine ve ekonominize uygun bir seçim yaparak sevdiklerinizi mutluluğunuza ortak edebilirsiniz.

Kaynak; https://www.edavetiye.com/