SAMSUN (AA) - Tekkeköy ilçesinde düğünde çıkan kavgada tabancayla bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olan sanık, 20 yıl hapse mahkum edildi.

İlçenin 19 Mayıs Mahallesi'nde 26 Ekim 2014'te yapılan düğün töreninde halay çekildiği sırada çıkan kavgayı yatıştırmak için tabancayla Celil Yıldız'ın (44) ölümüne, Selçuk Tekinarslan'ın da (27) yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan İsmail Kaya'nın (37) yargılanmasına, Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Duruşmaya sanık ile mağdur Selçuk Tekinarslan ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada olaydan pişmanlık duyduğunu belirten sanık Kaya, "Olay günü dayımın oğlunun düğünü yapılıyordu. Ölen Celil arkadaşımdı, hiçbir husumetimiz yoktu. Mağdur Selçuk da uzaktan akrabamdır. Bir ara arkamızda kargaşa oldu, herkes o tarafa doğru koşmaya başladı. Ben de ruhsatsız tabancamı çıkarıp ortamı yatıştırmak için 5-6 el ateş ettim. Havaya doğru ateş ettim fakat biri elime müdahale etmiş olacak ki kurşunlar maktul ve mağdura isabet etti" dedi.

Olayın mağduru Tekinarslan da sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, sanık Kaya'ya "olası kasıtla adam öldürme" suçundan 16 yıl 8 ay, "olası kasıtla adam yaralama" suçundan 2 yıl 1 ay, "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.