Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası birçok bölgede etkili olurken, kar yağışının sürdüğü Bolu salı gecesinin en soğuk ili oldu.
Bolu Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışının ardından hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düşerken, dün gece hava sıcaklığının eksi 8,9 dereceye kadar düştüğü Bolu, Türkiye’nin en soğuk ili oldu. Bolu Valiliğinden yapılan don ve soğuk hava uyarıları sonrasında yapılan açıklamada hava sıcaklığı Kartalkaya Kayak Merkezi’nde -8,9, kent merkezinde -0,2, Abant’ta -6,2 olarak ölçüldü. Batı Karadeniz Orman Araştırma İstasyonu’nda ise hava sıcaklığı -8,2 dereceye kadar düştü.

KARTALKAYA ZİRVEDE YER ALDI
Türkiye’de yaşanan en düşük hava sıcaklıkları ölçüm listesinin birinci sırasında Kartalkaya Kayak Merkezi’nde ölçülen -8,9’luk hava sıcaklığı yer aldı. Kartalkaya’yı -8,7 derece sıcaklık ile Ankara’nın Sincan ilçesi ve -8.2 derece sıcaklıkla Batı Karadeniz Orman Araştırma Merkezi’nin ölçüm istasyonunda kaydedilen hava sıcaklığı takip etti.
(İHA)