GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, sağlıklı çevre ve sağlıklı toplum olmadıktan sonra ekonomik zenginliğin hiçbir öneminin bulunmadığını bildirdi.

Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Çevre Günü'nün insanlığın geleceğini yakından ilgilendiren çevre konusunda büyük önem arz ettiğini belirtti.

Vali Yavuz, doğanın, özellikle son yüzyılda yaşanan hızlı sanayileşme, plansız şehirleşme, teknolojik gelişmeler ve doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi gibi nedenlerle büyük zarar gördüğünü vurguladı.

Buna bağlı olarak da dünyanın küresel ısınma, kuraklık ve biyolojik çeşitliliğin azalması gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığına işaret eden Yavuz, şöyle devam etti:

"Küresel çapta yapılan yanlışlıklarla ortaya çıkan bu sorunla mücadelede yine küresel çapta ciddi bir çalışma yapılması gerekmektedir fakat dünyanın gelişmiş birçok ülkesinin ekonomik kaygılarla bu mücadeleye uygulama boyutunda katkı sağlamadığını üzülerek müşahede ediyoruz."

Yavuz, sağlıklı çevre ve sağlıklı toplum olmadıktan sonra ekonomik zenginliğin hiçbir öneminin bulunmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Dünyada üzerinde bulunan hiçbir zenginlik bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla bir nefes sıhhatten daha önemli bir yere sahip olmayacaktır. Bu sebeple en azından bu cennet vatanın evlatları olan bizler, temiz çevrenin bize atalarımızdan miras kalmış olmasından ziyade, bizim gelecek nesillere emanetimiz olması gerektiğinin bilincinde hareket etmeliyiz."

Vali Yavuz, herkesin Dünya Çevre Günü'nü kutlayarak sağlıklı gelecek ve temiz çevre dileğinde bulundu.