BAYBURT (AA) - Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, amaçlarının çocuk haklarına saygılı bir toplum oluşturmak olduğunu belirtti.

Pala, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, çocuk haklarına dair sözleşmenin tarihte en geniş kabul gören insan hakları belgesi olduğunu ve 20 Kasım 1989 tarihinde onaylanan bu sözleşmeyi Türkiye'nin 1990 yılında imzaladığını ifade etti.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle özellikle Bayburt'ta yaşayan ailelere bazı önerilerinin olacağını ifade eden Pala, şöyle devam etti:

"Çocuklarınıza değer verin, sık sık onu sevdiğinizi söyleyin, başarılı oldukları işlerde ödüllendirin. Ortak problemlerini birlikte çözün ve çocuklarınızı dinleyin. Önemli olan kardeşine veya arkadaşlarına kıyasla ne kadar başarılı olduğu değil, kendi yapabileceklerine kıyasla, ne kadar başarılı olduğudur. Çocuğunuzun iyi seçilmiş bir arkadaş çevresi olmasına özen gösterin, arkadaşları ve aileleri hakkında bilgi sahibi olun. Okul döneminde çocuğunuzun gidiş-dönüş saatlerini takip edin ve kullandığı yol güzergahını bilin."

Pala, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü olarak amaçlarının Bayburt'ta çocuk hakları bilinci, çocuk haklarına saygılı bir toplum oluşturulması, çocuklarla ilgili kararlarda onların görüşlerinin alınması, çocuklara uygun hukuksal ve kurumsal çerçevenin oluşturulması, ildeki çocukların durum analizinin yapılması, çocuk suçluluğu, çocuk işçiliği, ihmal ve istismarın önüne geçilmesi, korunmaya, yardıma ve desteğe ihtiyaç duyan her çocuğa ulaşılması ve engelli çocuklara her türlü imkanın sağlanması olduğunu kaydetti.