KASTAMONU (AA) - Şenpazar ilçesinde öğrenciler ve vatandaşlar, Şenpazar Çok Programlı Lisesi bahçesine fidan dikti.

Cide Orman İşletme Müdürlüğü, Şenpazar Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şenpazar Belediyesi işbirliğinde düzenlenen fidan dikim etkinliğinde konuşan Cide Orman İşletme Müdürü Hakan Çakır, Avrupa Tarım Federasyonu'nun kuzey yarım kürede ilkbaharın, güney yarım kürede de sonbaharın başlangıcı olan 21 Mart'ı Dünya Ormancılık Günü olarak kabul ettiğini söyledi.

Cide ve Şenpazar ilçelerinde 2 okul bahçesine ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi için fidan dikimi gerçekleştirdiklerini belirten Çakır, "2 bin fıstık çamı, 3 bin akasya, 2 bin kestane, 2 bin 200 ceviz, 200 ıhlamur olmak üzere 7 bin 800 fidan dağıtımı yapılacak. Ayrıca okul ve cami bahçelerine 400 ceviz fidanı diktik." dedi.

Konuşmanın ardından Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinliklerinde şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Programa Kaymakam Abdullah Kadıoğlu , Belediye Başkanı Cem Çınar, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Alparslan Çiçek, daire amirleri , öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.