Alanya Belediyesi ve Dünya Paten Federasyonu tarafından düzenlenen, Trabzon Paten Kulübü’nün de katıldığı Uluslararası Paten ve Futins (patenle oynanan futbol) Koçluğu ve Hakemliği Seminerinde bir gerçek açığa çıktı.
Trabzon Paten Kulübü, 24-30 Kasım tarihleri arasında Alanya’da yapılacak olan Futins Dünya Şampiyonası’na başvurularını tamamladı. Eğitim ve seminer sürecine katılan kulüp, diğer kulüp ve federasyon yetkilileri ile tanışma fırsatı buldu. Paten Kulübü Başkanı Hasan Adanur’un birebir sohbet ettiği dünya şampiyonunun Trabzonsporlu olduğu öğrenildi.
 
Futins eğitimleri için Fransa’dan gelen Anthony Avella, Bireysel Paten Parkur Yarışlarında dünya şampiyonu oldu. Avella’nın kendi kurduğu Fransa Takımı ise bir önce ki Dünya Kupası’nın şampiyonu olmuştu. 

Öte yandan Anthony Türk futbolunda Trabzonspor’u desteklediğini ifade ederek Bordo-Mavililerin şampiyon olmasını çok arzuladığını söyledi.

“TRABZONSPOR FORMASI İLE KUPAYI KALDIRMAK!” 
Dünya şampiyonu Anthony, "Bu yıl umarım Finali Trabzon Paten Kulübü ile biz oynarız. Kim şampiyon olursa Trabzonspor forması giyip kupayı alsın. Eğer biz şampiyon olursak kupayı Trabzonspor forması ile kaldıracağım” dedi.