KASTAMONU (AA) - Almanya'dan Hindistan'a pedal çeviren Alman turist, uğradığı ülkelerde görme engellileri bisikletiyle gezdiriyor.

Almanya’nın Tettnang kentinden geçen haziranda bisikletiyle yola çıkan çevre mühendisi Patrick Kaiser (24), Kastamonu'nun İnebolu ilçesine ulaştı.

İnebolu'da bir süre dinlenen Kaiser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında, uğradığı ülkelerdeki görme engellileri bisikletiyle seyahat ettirdiğini söyledi.

Türkiye'ye 15 Ağustos'ta giriş yaptığını ve İstanbul'dan aldığı bir görme engelli vatandaşı Bartın'ın Amasra ilçesine kadar bisikletiyle götürdüğünü belirten Kaiser, "Bisikletimin önünde onlar için bir koltuk ve pedal var. Bu sayede rahatça seyahat edebiliyoruz" dedi.

Almanya'dan başlayan yolculuğu boyunca görme engelli 10 kişiyi bu şekilde seyahat ettirdiğini ifade eden Kaiser, şunları söyledi:

"Görme engellilerle internet üzerinden buluşuyoruz. Gözleri görmeyenler diğer kişilere göre insanlara daha fazla güveniyor. Bazıları şüpheli davranabiliyor. Ama büyük çoğunluğu bu organizasyonda bana güvendi. İstanbul’dan görme engelli bir kişiyi alarak Amasra’ya kadar götürdüm. Şimdi sahil yolunu takip ederek Samsun'a gideceğim. Samsun’dan da gözleri görmeyen birisini Trabzon'a kadar götüreceğim. Trabzon'da da başka bir kişi beni bekliyor. Türkiye'den önce uğradığım ülkelerde de 8 görme engelli kişiyi bisikletimle gidecekleri yere götürdüm. Bu insanlara hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Herkes kalbinin sesini dinlerse doğruyu ve iyiyi mutlaka bulur."

Almanya'dan Hindistan'a kadar olan yolculuğu boyunca 14 bin kilometre pedal çevireceğini anlatan Kaiser, "İstanbul’dan sahil yolunu takip ederek İnebolu'ya kadar 4 bin kilometre yol kat ettim. Hindistan'a kadar 10 bin kilometre daha yolum var. Buradan sahil yolunu takip ederek Trabzon-Erzurum ve Ağrı'dan İran’a geçeceğim. Oradan da Pakistan’a geçerek önümüzdeki yıl 1 Şubat’ta Hindistan’a ulaşmayı amaçlıyorum” diye konuştu.

Hindistan'da 1-2 yıl kalarak ülkenin ekolojik sorunlarının çözümüne yardımcı olmak istediğini kaydeden Kaiser, daha sonra gemiyle Almanya'ya döneceğini sözlerine ekledi.